مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی

ساخت وبلاگ

آیا راهی برای درمان کیست مویی بدون جراحی وجود دارد؟

با توجه به اینکه کیست مویی یک عارضه عفونی است، درمان این عارضه ارتباط مستقیمی با زمان مراجعه بیمار به پزشک و نوع بیماری دارد. باید خاطر نشان کرد که تنها راه درمان قطعی کیست مویی یا پیلونیدال جراحی و لیزر است و هرچقدر درمان کیست مویی بیشتر به طول بیانجامد، بیمار درد و ناراحتی بیشتری را تجربه می کند.

درباره بیماری

سینوس پیلونیدال (PNS) یک سوراخ یا تونل کوچک در پوست است که معمولا با مایع یا چرک پر می شود و باعث تشکیل کیست یا آبسه می شود. این عارضه معمولا در شکاف بالای باسن (روی دنبالچه) رخ می دهد و داخل آن پر از مو و مواد زائد است. کیست مویی دردناک است و گاهی با ترشح چرک و خون از سوراخ هایی که در سطح پوست ایجاد می کند، نمایان می شود.

روش های مختلفی برای عمل جراحی و تخلیه عفونت این عارضه وجود دارد که در حال حاضر عمل سرپایی کیست مویی با لیزر یکی از پرطرفدارترین این روش هاست. در عمل لیزر، برش ایجاد شده وسیع نیست و در آن آبسه و عفونت سینوس تخلیه و موها خارج می شوند و بعد حفره کاملا شستشو داده می شود.

درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی

روش درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی به عنوان یکی از نوین ترین روش های درمان این عارضه شناخته می شود که بصورت سرپایی و معمولا در مطب پزشک انجام می شود. لیزر کیست مویی یک روش امن برای درمان این عارضه شناخته می شود که تا حد زیادی جایگزین جراحی شده و تاکنون رضایت بیش از ۹۰ درصد بیماران را جلب کرده است.

در عمل سرپایی لیزر کیست مویی با استفاده از اشعه یکپارچه لیزر، اقدام به تخلیه و برداشتن بافت کیست مویی می کنند. برشی که در روش لیزر ایجاد می شود معمولا جزئی است و در مقایسه با عمل جراحی در زمان سریع تری ترمیم می شود. البته این موضوع به میزان پیشرفت عفونت و وسعت بیماری هم وابسته است.

بیمارانی که ترس از عمل جراحی و اتاق عمل دارند یا نگران عودهای مکرر یا عوارض جراحی هستند، روش لیزر درمانی را انتخاب می کنند. درمان کیست مویی با لیزر، با بی حسی موضعی انجام می شود و مدت زمان انجام آن کمتر از ۳۰ دقیقه است و بیمار بلافاصله بعد از عمل می تواند به منزل برگردد.

آیا راهی برای درمان کیست مویی بدون جراحی وجود دارد؟

 

برای لیزر کیست مویی در تهران به کجا مراجعه کنیم؟

تخصص و تجربه پزشک و دستگاه های مورد استفاده در روش لیزر، تاثیر زیادی در نتیجه عمل دارند که باید به آنها توجه شود. درمان کلینیک یکی از مراکز تخصصی لیزر کیست مویی در تهران است که تمامی عمل ها توسط دکتر متخصص علیرضا زارعی انجام می شود و این کلینیک تاکنون بیش از هزاران رضایت بیمار را داشته است.

 

مزایای عمل سرپایی کیست مویی در مقایسه با جراحی

بخشی از مهم ترین مزایای عمل سرپایی لیزر کیست مویی به شرح زیر است:

  • کاهش میزان خونریزی: به علت انعقاد خون و بسته شدن عروق کوچک توسط لیزر، خونریزی حین عمل کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به حداقل می رسد.
  • ترمیم عصب های قطع شده حین عمل کیست مویی با لیزر
  • کاهش احساس درد
  • از بین رفتن ریشه های احتمالی باقی مانده از بیماری، چرا که دی اکسید کربن هنگامی که به بستر زخم تابانده می شود به عمق آن نفوذ کرده و باعث از بین رفتن ریشه های باقی مانده احتمالی حین لیزر کیست مویی خواهد شد.
  • درمان با لیزر در یک جلسه نیم ساعته انجام می شود و بیمار بدون نیاز به بستری و گذراندن دوران نقاهت، در سریع ترین زمان به بسیاری از فعالیت های خود باز می گردد.
  • همچنین روش لیزر از دقت بالایی برخوردار است و برخلاف جراحی هیچ عوارضی به همراه ندارد

هزینه درمان کیست مویی

هزینه درمان کیست مویی با لیزر شامل پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست. اما بسته به نوع بیمه تکمیلی تان، معمولا بخشی از این هزینه توسط بیمه تکمیلی به شما پرداخت می شود.

چون عمل لیزر کیست مویی کمتر از ۶ ساعت طول می کشد و بصورت سرپایی انجام می شود، تحت پوشش بیمه عادی نیست اما هزینه آن با جراحی کیست مویی تفاوت چندانی ندارد و نیازی به نگرانی نیست. همچنین اگر قبل از عمل عضویت یک بیمه تکمیلی را داشته باشید، ممکن است بخشی از هزینه لیزر کیست مویی را دریافت کنید.

برای تعیین هزینه لیزر نیاز به انجام معاینه و بررسی شرایط بیماری هم می باشد. زیرا باید میزان پیشرفت عفونت بیماری و وسعت کیست مویی تشخیص داده شود. همچنین هزینه لیزر کیست مویی در تهران و سایر شهرها می تواند متفاوت باشد، زیرا عوامل مختلفی مثل دستمزد پزشک و کلینیک هم در تعیین این هزینه تاثیر گذارند.

 

آیا راهی برای درمان کیست مویی بدون جراحی وجود دارد؟

مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی...
ما را در سایت مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی دنبال می کنید

برچسب : درمان کیست مویی,درمان کیست مویی بدون جراحی,لیزر کیست مویی,عمل سرپایی کیست مویی, نویسنده : ghazal socialpanah بازدید : 74 تاريخ : سه شنبه 20 ارديبهشت 1401 ساعت: 14:29

خونریزی از مقعد نشان دهنده کدام بیماری‌ها است؟ - پرشین وی

خونریزی مقعدی می تواند نشان دهنده یک بیماری مقعدی ساده یا یک مشکل جدی مانند سرطان روده بزرگ باشد.دلایل خونریزی مقعدی می تواند از شرایط معمول و خفیف تا شرایط شدیدتر و نادر که نیاز به درمان فوری پزشکی دارند متفاوت باشد

نگاه کردن به توالت و دیدن خون می تواند نگران کننده باشد. ممکن است ذهن شما به جاهای زیادی برود زیرا زنگ خطر به صدا در می آید که مشکلی وجود دارد. خونریزی مقعدی می تواند نشان دهنده یک بیماری مقعدی ساده یا یک مشکل جدی مانند سرطان روده بزرگ باشد. اگر این عارضه را تجربه می‌کنید، ممکن است خون را به شکل های مختلف مشاهده کنید، روی دستمال توالت هنگام پاک کردن، در کاسه توالت یا در مدفوع.

همچنین خون می‌تواند رنگ های مختلفی داشته باشد، از قرمز روشن تا مایل به قهوه ای تیره تا مشکی. رنگ خونی که می بینید در واقع می‌تواند نشان دهنده محل خونریزی باشد:

  • خون قرمز روشن معمولاً به معنای خونریزی کم در انتهای روده بزرگ یا رکتوم و مقعدی است.
  • خون قرمز تیره می‌تواند به معنای خونریزی در بخش‌های بالایی در روده بزرگ یا روده کوچک باشد.
  • ملنا (مدفوع تیره و قیر مانند) اغلب به خونریزی در معده، مانند خونریزی از زخم، اشاره دارد.
  • گاهی اوقات، خونریزی مقعدی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست که اصطلاحا به آن خون پنهان در مدفوع می‌گویند و فقط از طریق میکروسکوپ قابل مشاهده است. این نوع خونریزی معمولاً در طول آزمایش نمونه مدفوع مشاهده می‌شود.

خونریزی با چه علائم دیگری همراه است؟

برخی از علائمی که ممکن است همراه با خونریزی مقعدی داشته باشید عبارتند از:

  • احساس درد یا فشار مقعدی.
  • دیدن خون قرمز روشن در مدفوع، لباس زیر، دستمال توالت یا داخل کاسه توالت.
  • داشتن مدفوع به رنگ قرمز، قهوه ای یا سیاه.
  • تجربه آشفتگی ذهنی.
  • احساس سبکی سر یا سرگیجه.
  • غش کردن.

جهت مشاهده مطلب کامل خونریزی مقعدی به سایت my.clevelandclinic.org مراجعه کنید.

دلایل خونریزی مقعدی چیست؟

احتمالات زیادی در این مورد وجود دارد که چرا خونریزی مقعدی را تجربه می‌کنید؟ دلایل خونریزی مقعدی می تواند از شرایط معمول و خفیف تا شرایط شدیدتر و نادر که نیاز به درمان فوری پزشکی دارند متفاوت باشد و به شرح زیر است:

هموروئید

بواسیر یا هموروئید ورمی است که در رگ‌های ناحیه مقعد و رکتوم تحتانی ایجاد می‌شود. شبکه‌ای از رگ‌های خونی در مجرای داخلی مقعد و رکتوم تحتانی وجود دارد که بعضی مواقع پهن تر می‌شوند و خون بیش از حد معمول در آنها جریان می‌یابد. این رگ های ورم کردن و خون خورده  با بافت روی خود تشکیل یک یا چند ورم بنام بواسیر می‌کنند. بواسیر کاملا عمومی است و اشخاص زیادی در طول عمر خود به آن دچار می‌شوند. بواسیرهای کوچک معمولا بی درد هستند. معمول ترین نشانه بواسیر خونریزی مقعدی پس بعد از مدفوع است. بواسیرهای بزرگتر منجر به ترشح مخاط، قدری درد، خارش و سوزش مقعد می‌شود.

شقاق مقعدی

به دلیل علائم مشابه، گاهی اوقات این بیماری با بواسیر اشتباه گرفته می شود. شقاق مقعدی نوعی شکاف یا پارگی در پوست اطراف مقعد است. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که مدفوع بسیار سفت دارید که دفع آن دشوار است. ایجاد هرگونه فشار زیاد در مقعد و رکتوم باعث می‌شود پوست نواحی مخاطی مقعد کشیده و در نهایت دچار پارگی شود.

شقاق یا زخم مقعدی می تواند باعث شود که هنگام رفتن به دستشویی خون ببینید و همچنین در هنگام اجابت مزاج احساس درد و سوزش زیاد داشته باشید. شقاق مقعدی معمولاً با گذشت زمان خود به خود از بین می‌رود.

آبسه مقعدی یا فیستول

در واقع غدد کوچکی در داخل و اطراف مقعد شما وجود دارد که با ترشح برخی مواد به شما کمک می‌کند تا مدفوع را دفع کنید. این غدد ممکن است عفونی شوند و باعث ایجاد آبسه یا فیستول شوند. زمانی که چرک و عفونت در زیر پوست اطراف مقعد جمع شود، شما به آبسه مبتلا شده‌اید.

فیستول مقعدی یک تونل کوچک است که آبسه را به پوست اطراف مقعد متصل می‌کند. این شرایط می‌تواند ناشی از بیماری التهابی روده، سل یا پرتودرمانی باشد.

دیورتیکولیت

این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک به نام دیورتیکول در بخش‌های ضعیف روده شما ایجاد می‌شوند. این دیورتیکول‌ها می‌توانند از دیواره‌های روده شما بیرون بزنند و باعث خونریزی و عفونت شوند. هنگامی که این کیسه‌ها عفونی شوند، می‌توانند علائمی مانند درد شکم، تب و تغییرات ناگهانی در عادات روده ایجاد کنند.

بیماری التهابی روده (IBD)

بیماری التهابی روده (IBD) تورم روده کوچک یا بزرگ است. دو نوع IBD وجود دارد، بیماری کرون و کولیت. بیماری کرون وضعیتی است که در آن تکه هایی از تورم در دستگاه گوارش ایجاد می‌شود. در کولیت، تورم عمدتا در روده بزرگ است. افراد مبتلا به IBD ممکن است تب، اسهال، درد و گرفتگی شکم، انسداد روده و خونریزی رکتوم را تجربه کنند.

زخم ها

زمانی که مقدار مایعات گوارشی در روده های شما از تعادل خارج شود، می تواند به پوشش دستگاه گوارش شما آسیب برساند و باعث ایجاد زخم شود. در این وضعیت زخم‌ها ممکن است خونریزی کنند و باعث شوند مدفوع سیاه رنگی داشته باشید که گاهی ظاهری شبیه قیر دارد.

پولیپ های بزرگ

پولیپ می‌تواند شبیه قارچی باشد که داخل پوشش روده شما رشد می‌کند. پولیپ‌های بزرگ ممکن است خونریزی کنند و باعث خونریزی مقعدی شوند. در برخی موارد، پولیپ ها در صورت عدم درمان می‌توانند به سرطان تبدیل شوند. مهم است که خونریزی مقعدی مربوط به پولیپ بررسی شود زیرا می تواند نشانه سرطان روده بزرگ باشد.

مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی...
ما را در سایت مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی دنبال می کنید

برچسب : خونریزی مقعدی,بیماری بواسیر,عمل بواسیر,لیزر هموروئید,عمل لیزر بواسیر , نویسنده : ghazal socialpanah بازدید : 57 تاريخ : پنجشنبه 15 ارديبهشت 1401 ساعت: 17:25

یکی از عارضه‌های مقعدی که برای بسیاری از مبتلایان ناشناخته است، بیماری فیستول می‌باشد. این بیماری با علائمی مثل ترشحات چرکی و خروج عفونت از حفره ای که در اطراف مقعد ایجاد می‌شود، همراه است. نکته‌ای که در ابتدا باید درباره این بیماری بدانید، این است که فیستول به هیچ عنوان بدون جراحی درمان نمی‌شود و تاخیر در درمان این عارضه می‌تواند منجر به پیشرفت عفونت و پیچیده تر شدن مسیر فیستول شود.

انواع مختلفی از فیستول وجود دارد که متخصصان می‌توانند اکثر آنها را با جراحی حذف کنند. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا با این بیماری، علائم و نحوه تشخیص و روش‌های عمل جراحی فیستول آشنا شوید:

فیستول مقعدی (Anal Fistula)

فیستول مقعدی یا anal fistula به طور کلی در بین کسانی که آبسه مقعدی داشته اند شایع است. اقدام به درمان برای از بین بردن عفونت فیستول مقعدی و همچنین برای کاهش علائم آن ضروری است. فیستول مقعدی به عنوان یک تونل کوچک با یک دهانه داخلی در کانال مقعد و یک دهانه خارجی در پوست نزدیک مقعد ایجاد می‌شود. این عارضه معمولا زمانی ایجاد می شود که عفونت آبسه مقعدی به طور کامل بهبود نیابد. انواع مختلف فیستول مقعدی بر اساس محل ایجاد آنها طبقه بندی می‌شوند. در ادامه به ترتیب از رایج ترین نوع فیستول با انواع مختلف آن آشنا خواهید شد:

فیستول بین اسفنکتریک: این مسیر از فضای بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی شروع می‌شود و در نزدیکی دهانه مقعد به سطح پوست باز می‌شود.

فیستول ترانس اسفنکتریک: این مسیر از فضای بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی یا در فضای پشت مقعد شروع می شود. سپس از اسفنکتر خارجی عبور کرده و یک یا دو سانتی متر خارج از دهانه مقعد باز می شود. این نوع فیستول‌ها می‌توانند به شکل U به دور بدن بپیچند، با منافذ خارجی در دو طرف مقعد (به نام فیستول نعل اسبی).

فیستول سوپراسفنکتریک: این مسیر از فضای بین ماهیچه‌های اسفنکتر داخلی و خارجی شروع می‌شود و به سمت بالا، تا نقطه ای بالاتر از عضله شرمگاهی می چرخد. از این عضله عبور می کند، سپس به سمت پایین بین عضله پورپورکتال و بالابرنده آنی امتداد می یابد و یک یا دو سانتی متر در خارج از مقعد باز می‌شود.

فیستول اکسترا اسفنکتریک: این مسیر از رکتوم یا کولون سیگموئید شروع می‌شود و به سمت پایین امتداد می‌یابد. از عضله بالابرنده آنی عبور می‌کند و در اطراف مقعد باز می‌شود. این فیستول ها معمولاً به دلیل آبسه آپاندیس، آبسه دیورتیکولار یا بیماری کرون ایجاد می‌شوند.

علائم و نحوه تشخیص بیماری فیستول

معمولاً تعیین محل دهانه خارجی فیستول مقعدی ساده است، در عین حال تعیین محل سوراخ داخلی می‌تواند چالش برانگیزتر باشد. برای درمان مؤثر، یافتن مسیر کلی فیستول مهم است. بسیاری از افرادی که تجربه آبسه های مکرر مقعدی دارند، به فیستول مبتلا می‌شوند. دهانه خارجی فیستول معمولا قرمز و ملتهب و همراه با ترشحات چرکی است که گاهی اوقات با خون مخلوط می‌شود.

محل سوراخ خارجی سرنخی از مسیر احتمالی فیستول می‌دهد و گاهی اوقات می‌توان مسیر فیستول را احساس کرد. با این حال، تعیین مسیر آن اغلب به ابزارهای مختلفی نیاز دارد و حتی ممکن است تا زمان جراحی دیده نشود. ابزارها و آزمایشاتی که اغلب در تشخیص این بیماری استفاده می شوند، عبارتند از:

پروب فیستول: ابزاری مخصوص که برای وارد کردن به داخل فیستول طراحی شده است

آنوسکوپ: ابزار کوچکی برای مشاهده کانال مقعد

اگر فیستول به طور بالقوه پیچیده باشد یا در یک مکان غیر عادی باشد، می توان از این ابزارها نیز استفاده کرد:

  • رنگ متیلن بلو رقیق شده به فیستول تزریق می‌شود
  • فیستولوگرافی، تزریق محلول به فیستول و سپس عکسبرداری با اشعه ایکس.
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی

ابزارهای مورد استفاده برای رد سایر اختلالات مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون عبارتند از:

  • سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر یک لوله نازک و منعطف با یک دوربین روشن در داخل نوک آن به پزشکان این امکان را می‌دهد که پوشش رکتوم و کولون سیگموئید را به صورت تصویر بزرگ‌نمایی شده روی صفحه تلویزیون مشاهده کنند.
  • کولونوسکوپی مشابه سیگموئیدوسکوپی، اما با قابلیت بررسی کل کولون یا روده بزرگ

روش‌های درمان فیستول

باید بدانید که فیستول مقعدی به هیچ عنوان با روش های پزشکی و خانگی درمان می‌شود و تنها راه تخلیه عفونت و ترمیم مسیر فیستول است. گزینه‌های مختلفی در درمان پزشکی این بیماری وجود دارد که شامل روش لیزر یا جراحی به روش‌های قدیمی است. با در نظر گرفتن شرایط بیمار و هزینه عمل یک گزینه به عنوان درمان قطعی بیماری انتخاب می‌شود.

به دلیل نزدیکی فیستول‌های مقعدی به عضلات اسفنکتر مقعد، استفاده از یک روش درمانی دقیق برای کاهش خطر بی اختیاری مدفوع بسیار با اهمیت است. انتخاب بهترین راه درمان مستلزم این است که هر بیمار به صورت جداگانه ارزیابی شود. ایجاد آسیب اغلب به محل و پیچیدگی فیستول و قدرت عضلات اسفنکتر بیمار بستگی دارد.

عمل سرپایی لیزر فیستول

درمان فیستول مقعدی باید با کمترین تاثیر ممکن بر روی عضلات اسفنکتر انجام شود. در حال حاضر یکی از بهترین روش‌های موجود، درمان فیستول با لیزر است که بصورت یک عمل سرپایی و در کمتر از نیم ساعت انجام می‌شود. لیزر هیچ یک از عوارض عمل را به دنبال ندارد و دوران نقاهت آن در مقایسه با عمل جراحی کوتاه تر است.

فیستولوتومی

در فیستولوتومی، جراح ابتدا برای یافتن دهانه داخلی فیستول جستجو می‌کند. سپس مسیر را باز می‌کند و برش می‌دهد و محتویات آن را تخلیه می‌کند. در حقیقت محل ایجاد بیماری بطور کامل برش داده می‌شود تا کاملا تخلیه شود و برای ترمیم این زخم حدودا ۲ ماه زمان لازم است.

اگر مقدار زیادی عضله باید بریده شود، ممکن است جراحی در بیش از یک مرحله انجام شود. اگر کل مسیر فیستول پیدا نشود، ممکن است نیاز به تکرار جراحی باشد.

 

منبع: www.saat24.news/news/583753/

مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی...
ما را در سایت مجله دانستنیهای سلامتی و پزشکی دنبال می کنید

برچسب : جراحی فیستول,عمل فیستول مقعدی,عمل جراحی فیستول,لیزر فیستول, نویسنده : ghazal socialpanah بازدید : 58 تاريخ : پنجشنبه 15 ارديبهشت 1401 ساعت: 17:22